Älskade umeå

LOVE UME! got damn. HIPHOPKVÄLL IDAG!!!! RÖJAT


Jag och juuuudit.


Älskaar.


Lindish och juueewit.

Dinkel baguette

Såklart så tänkte jag baka baguetter idag! Ska nämligen göra iordning mina egna supergoda baguetter till matsäcken på tåget, köpe baguetter smakar svett och finns inget nyttigt med dom alls. GOTT är denna dinkel baguette!


Baguette:
50 jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk råsocker eller socker
2 tsk salt
2 msk rapsolja
5 dl dinkelmjöl
7 dl mjöl
pumpafrön till dekoration på bröden

Gör såhär:
Rör ut jästen i vattnet och rör ner socker, salt och olja. Tillsätt dinkelsikten och lite i taget av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg i 5–10 minuter med maskin. Tillsätt lite extra mjöl om det behövs. Låt degen jäsa i 30 minuter under en bakduk.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Rulla ut till fyra plåtlånga baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck i pumpafröna och lägg på en bakduk, låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225 grader.
Skåra bröden på snedden med en vass kniv. Sätt in dem i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda bröden i ca 20-25 minuter tills de fått en fin brun yta.
Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler utan duk så att de får en krispig yta. 

OOO


Hittade en heeelt underbar sida preecis i min smak! Så om ni vill hitta presenter eller liknande till mig när jag fyller år eller liknande så beställ från den här sidan(A)
www.bagarenochkocken.se

Hih fick komplimang på mötet idag, mina leggins då HAH.. jeje, annars håller jag på att baka för fullt! JEEEJ:D. och packar ännu för fullar! GOSH om mindre än 3 h måste jag vara klar brrååååttt!♥