Hellu

Goddagens mina vänner(:. Det har inte blivit bakning på 2 dagar och jag har mina anledningar (intensivkursen är väldigt intensiv u know). Och i helgen blir det inte så mycket mer, för jag åker till osby direkt efter kursen imorgon:D Och kommer bo i en stuga med min lejlis där det finns ingen teckning för något! SKITMYS ska vi ha det iallafall, looovar att bjuda på en massa sköna bilder när jag kommit hem!:D CIAO


Junior kock SM som jag deltog i 2008, tredje året som kock på vipan!

Enkel påskbakelse

En superenkel och rolig påskbakelse som är gjord på rulltårta(: ett tips till er som är lata men endå vill baka till något på påsk! Inte så snygg bild men försöker så gott jag kan med min kära digital kamera, alltså är bakelserna heeelt underbara i verkligheten, beeeeetydligt färgladare med stark lila färg!.


Rulltårta:
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
Blåbärs sylt utblandat med lite jordgubbs sylt
Topping:
Karamell färgad grädde
Skivad aprikoser
Hackad mandel

Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, häll ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 g ca 5 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper, dra bort pappret som kakan gräddats på, bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan. Låt den svalna en stund. Skiva kakan och lägg den på tallrik, ställ in i kylen en stund. Under tiden vispa upp grädden med en valfri karamellfärg och lite socker, spritsa på kakorna och toppa med aprikosen och nötterna!

Fyllningen kan variera väldigt mycket, man kan ha enbart jordgubbs sylt, lemon curd blandat med grädde, endast grädde, kanske en smörkräm som man har i en drömrulltårta eller helt enkelt göra en drömrulltårta istället? Ni kan toppa med roligt strössel eller godis(: Mycket färger är det som gäller!

Vinylbaren

Mycket lyckad kväll och konsär igår!