Nyår

Några bilder från förra årets början! NYÅR på Roxy i Hollywood!
 
Slänger in lite Nyårs löften som kanske inspirerar!
 
♥Vara mer positiv!
♥Bli bättre på att spara pengar och inte köpa onödiga saker.
♥Laga mer mat och frukost hemma.
♥Mindre onyttigheter.
♥Nille ska sluta snooza på morgonen.
♥Belöna oss själva med middag ute lite oftare om vi sköter oss!
♥Hitta på mer saker.
 
Då vart det dags för jubb idag igen, sen hem och förbereda inför morgondagen! Ska jobba ett par timmar imorgon, 10-14 så det blir lagom för att hinna med allt fixande inför nyår♥
 
Gott nytt år på er alla underbaringar♥

The Log House

VI DRAR TILL SÄLEN VECKA 5!! Äntligen ska jag få stå på min älskade bräda och försöka undvika att få en spricka i revbenen som sist.. HÖHÖ.
 
Jag letade och letade efter en modern stuga med bastu och utomhus jacuzzi samt att det skulle vara djurtillåtet. Ganska nästan omöjligt, men SEN så från ingenstans dök den här stugan upp. Visst ser den RIKTIGT mysig ut?! Jag har börjat småträna lite här hemma så kroppen inte får en totalchock efter en dag i backen, det slutar alltid med att dagen efter första dagen har man träningsvärken från HELL! Så förhoppningsvis lyckas jag träna upp kroppen litegrann så vi slipper det där, haha.
 
Längtar ihjäl mig♥♥♥

Släng inte maten

Förstår ni hur lycklig jag blev när nille vann den här boken i julklapps spelet?!
 
Jag är en ÄKTA släng ingen mat människa! Det gör ont i hela mig när vi lbir tvungna att slänga mat, jag tycker det är hemskt och dåligt. Tänk på alla som inte får någon mat eller miljön som drabbas skithårt av det. Jag är långt ifrån perfekt gällande miljö och så, men jag försöker iallafall! Det är det som räknas♥
 
Jag tänkte dela med mig några tips av hur jag försöker rädda mat från att slängas!
 
♥Torrt bröd blir ostgratinerade smörgåsar eller varma mackor.
♥Mycket och torrt bröd kan bli ströbröd.
♥Ost slattar rivs ner och fryses in.
♥Äpplen fråm trädgården skivar jag ner, blandar med lite citron och fryser in till framtida bakverk.
♥Storpack lök kan hackas ner och fryses in för längre hållbarhet.
♥För det mesta köper vi skivat grovt rostebröd och har i frysen, lätt att ta fram och rosta istället för att det står framme och blir mögligt eftersom det bara är nille som äter mackor. Dock nu på senare tid så har det blivit färskbakat bröd varje dag, bättre ingred och godare!
♥Inte mat kanske men här hemma bränner vi mycket ljus och alla ljus stumpar sparar vi för att göra ett nytt ljus av! Ljusvekar finns att köpa på panduro.
♥Istället för att ha växter på fönsterbrädan, odla kryddor! Gräslök växer som ogräs och ser trevligt ut. Persilja, oregano, citronmeliss och dom andra lite känsligare kryddorna får man plantera varsamt och vara försiktig med. Änsålänge växer våra kryddor trots för lite sol. Återigen gräslöken växer som bara den oavsett!
♥Vindruvor som är lite för mjuka för att ätas kan bli infrysta istället! Är dom som glass eller ha dom i drinkarna!
♥Bananer som blivit lite bruna, BAKA! Eller frys in, samma här ät dom som glass eller ha dom o smoothisar. Vår lilla affär här utanför brukar sälja ut sina bruna bananer billigt!
♥Morötter har vi en tendens att glömma bort nere i grönsaksfacket, skär dom i stavar samt lägg i vatten och ät dom som snacks ifrån kylen. Släng ner i smoothisar.
♥Rester som är svåruppätna på julen tycker jag är skinkan! Skiva ner skinkan och frys in den, lätt att ta fram och tina upp till grönsakswookar eller pajer. Gör samma med prinskorven.
 
Kom med fler tips!! Sånt här inspirerar mig jättemycket♥ Får jag tillräckligt med tips så blir det kanske ett inlägg till om ännu fler tips!
 
Nu ska jag chilla sören till nyhetsmorgon och sen blir det work idag och imorgon! Jag skulle ha varit ledig men tackar någon annan nä till jobb så hoppar jag mer än gärna in♥
 
Ha en underbar Måndag!