Maränger

Haha finaste Mani som tvunget ville äta mina maränger men jag sa NEJ! Hon fick sitta fint i bakgrunden och kolla på när jag fotade♥
 
Jag gjorde ju en SUVERÄNT god pannacotta till min kära bror och fru för några helger sen, receptet hittar ni här! 
 
Iallafall så blev där massor med äggvita över, och jag som har försökt göra maränger ett x antal gånger men misslyckats.. ÄNTLIGEN lyckades jag få till dom!! 
 
3 äggvitor
2 dl socker
En skvätt ättika 
 
Slå på ugenen till 125°! Börja med att vispa upp äggvitan, lite av sockret och ättikan på en medelhastighet. Blanda ner resten av sockret och vispa på! Kan du sen vända upp och ner på bunken så är marängen klar! Klicka upp önskad storlek och ha inne marängerna i ca 45-60 min eller kortare tid i ugnen om man vill ha lite seghet♥

Lägenheten är såld!

Nya fina koppar från Erikshjälpen♥
 
Hej mina älskade underbaringar!
 
Jag har så himla goda nyheter! Igår skrev vi på papprena för lägenheten, utflyttning sker till julen. Det blev ju en massa kaos efter första visningen på lägenheten och vi kände oss nere samt besvikna och var beredda på att ta bort vår pärla från marknaden.. Iallafall efter den andra veckans visning så kom där ett par som blev totalt förälskade i lägenheten (vilket jag har sagt hela tiden att det är det jag vill att dom nya ägarna ska känna när dom ser lägenheten för första gången)..
 
Det var ett konstnärs par i 60+ åldern som hade kärat ner sig helt och hållet i alla detaljer vi valt att bevara i lägenheten. Jag frågade ju direkt när vi träffade dom vad det var som fick dom att slå till och det var allt det här med dom vackra trägolven och tegelväggen, dom märkte tom att vi har låtit gamla träpluggar från 1930 sitta kvar i väggen och inte gjort någon justering övehuvudtaget alls! OH fattar ni min känsla av att veta att dom som köper vår första lägenhet har en sådan otrolig uppskattning för allt vi har gjort med vår lilla bonad!?
 
Nu blir det sortering och flyttning för hela slanten, jag tänkte att vi kan ju successivt flytta saker till mina foks innan flytten sker helt och hållet! Vi sa ju till dom nya ägarna att dom får flytta in precis när dom vill och att det är bara att ringa oss om dom vill fråga något eller så.
 
Det blir bra igen♥
 

Toffee kvarg av Lindahls

Äntligen har jag testat toffee kvargen och YUM så god den var! Måste fortsätta testa dom andra sorterna, men man hinner liksom inte! Där är för mycket nytt och gott överallt! Apropå nytt så ville nille HEMSKT gärna köpa spelet risk, vi har inte hunnit spela det än men om någon där ute är sugen så hojta till! Vi kan säkert ordna en trevlig spelkväll här hemma med lite skön dryck och mat.
 
Nu ska vi fortsätta städa sen blirre nog en sväng bort till torpet♥