Inte för nyttiga semlor men ändå lite bättre

Då får jag väl dela med mig av mitt lilla fina recept nu inför fettisveckan! Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
 
50g jäst
3 dl valfri mjölk, jag använde mig av sojamjölk.
2,5 msk honung
1 tsk kardemumma
ca 7 dl rågsikt
ca 2 dl dinkelsikt
75g smör
1 ägg
 
Börja med att smula sönder jästen i en skål, värm sedan upp mjölken till ca 37° och häll den i bunken så att jästen löses upp. Blanda ner honungen samt kardemumman och tillsätt sedan mjölet samt smöret. Blanda väl till en smidig deg och låt den sen jäsa i 30-40 min. Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Låt jäsa i 45-60 min. Vispa upp ägget och pensla på det på bullarna, släng in dom i ugnen på 225º i ca 10 min beroende på storleken.
 
Vispa upp lite kokosgrädde och fyll dom med en hemmagjord mandelmassa eller nutella! MUMMA♥
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

gott :D

Svar: JA :D
None None